تعریف: بیزینس پلن طرحی است که برای توصیف ماهیت بیزینس، استراتژی فروش، بازاریابی و سابقه مالی است و همچنین شامل پیش بینی صورتهای سود و زیان است. یک بیزینس پلن فوق العاده به شما کمک می کند تمامی جهت های یک بیزینس موفق را بشناسید و در دراز مدت سودهای خوبی را برای بیزنس خود داشته باشید.
برای موفقیت یک بیزینس پلن فوق العاده نیاز به برنامه ریزی آتی دارید که باید بر اساس دستورالعمل هایی باشد که این دستورالعمل ها در بیزینس پلن است. در بیزنس پلن شما یکسری سوالاتی را مطرح می کنید، پاسخ آنها همان راه حل های موفقیت است که در پلن مطرح می شود.
یک بیزینس پلن فوق العاده نقشه راهی است که بتوانید برای آینده بیزنس خود برنامه ریزی کنید و در مسیر موفقیت قرار گیرد.
محتوا در بیزینس پلن چگونه قرار می گیرد؟
یک بیزینس پلن باید در پوشه های قرار گیرد که روی جلد آن نام کسب و کار، نام برند، آدرس، شماره تماس، ایمیل ها، وبسایت و تاریخ نوشته شود.
لازم نیست هزینه های زیادی بابت صحافی و روکش برای جلد پروپزال بدهید، فقط باید طرح کاملا حرفه ای به نظر برسد و خواندن آن بسیار آسان باشد و همچنین به خوبی تنظیم شده باشد.
در صفحه اول عنوان و لوگو را حتما قرار دهید و همچنین اطلاعاتی سریع به صورت یک جدول طراحی کنید که خوانندگان بتوانند سریع به اطلاعات و داده هایی که میخواهند دست یابند.
خلاصه اجرایی
در این قسمت باید هدف ازمطرح کردن این بیزینس پلن را بیان کنید و به خواننده بگویید دقیقا چه میخواهید مثلا نیاز به یک مبلغ ۵۰۰ میلیونی برای بازسازی کارخانه هستید؟ هزینه ۲۵۰ میلیونی برای گسترش خط تولید یا خرید تجهیزات هستید؟ و این هزینه هایی که انجام میشود چگونه مجدداً به سرمایه شرکت بر میگردد.
خلاصه اجرایی باید بسیار کوتاه و مختصر توضیح داده شود بطوریکه عناصر اصلی بیزینس پلن به راحتی ملموس باشد.
- مزیت رقابتی بیزینس پلن
- الزامات مالی برای سرمایه گذاری
- موقعیت فعلی کسب و کار
- بدست آوردن دستاوردهای مهم پس از اجرای بیزینس پلن
معمولا بیزینس پلن با توضیح مختصری از بیزینس شروع میشود . سعی کنید از چشم انداز در طرح بنویسید تحقیقات لازم را در طرح انجام دهید تا بتوانید بازارهای مختلف مربوط به بیزینس پلن را آنالیز کنید مشاهدات خود را بر اساس یافتههای معتبر و قابل اعتماد ارائه کنید. در صورت لزوم میتوانید منابع دادهها را در پاورقی بنویسید. دقت داشته باشید این دادهها برای بیزینسها بسیار مهم هستند چون میخواهند بر اساس دادههای شما سرمایه گذاری انجام دهند.
شرح محصول و خدمات را در بیزینس پلن در چند پاراگراف یا چند صفحه توضیح دهید که این بستگی به پیچیدگی بیزینس پلن شما دارد. هنگامی که خواننده پلن را مطالعه میکند توصیف و شرح پلن که واضح و مبرهن باشد یعنی در آن پیچیدگیها وجود نداشته باشد و ایده شما در بیزنس پلن کوتاه و مختصر باشد.
هر بیزینس پلن میخواهد بداند که چه بیزینس شما با چه تامین کنندههایی در ارتباط است و از شما میخواهد که به آنها معرفی کنید.
آنالیز بازار
آنالیز بازار به شما کمک می کند تا چشم اندازهای خود را معرفی کنید علاوه بر این میتواند بر اساس آنالیزی که انجام داده اید استراتژی های قیمت گذاری، تبلیغات، عرضه و تقاضا را هم انجام دهید.
با آنالیز بازار ، جامعه هدف و ساختار آن را مشخص می کنید و بر روی آن فکوس خواهید داشت. پس پلن را به سمت پتانسیل فروش سوق خواهید داد. همیشه بخاطر داشته باشید هیچکس سهم ۱۰۰ درصدی بازار را بدست نخواهد آورد. شما باید در حدود ۲۵ درصد از بازار را معیار خود قرار دهید و با توجه به این ۲۵ درصدی برنامهریزی بازار رقابت را انجام دهید. همچنین باید استراتژی خود را به خوبی مشخص کنید که با این استراتژی کارفرما به سود قابل توجهی برسد.
استراتژی مکانی برای محصول بیزینس بسیار حائز اهمیت است که چگونه محصول و یا خدمات بیزینس را از رقبا متمایز کنیم و همچنین نحوه قیمتگذاری محصول یا خدمات مهمترین تصمیم در مارکتینگ باشد که قیمتگذاری برای بیزینسهای کوچک یکی از سختترین کارها است زیرا هیچ فرمول خاصی برای تعیین قیمتگذاری وجود ندارد. علاوه بر این قیمتگذاری محصولات را به طور عمده توسط تولیدکننده مشخص میگردد. قیمت باید تمام هزینه های ثابت و متغیر را پوشش دهد و علاوه بر آن درصد سود را هم پوشش دهد. شرکتهای مختلف محصولات خود را بر اساس عرضه و تقاضا در بازار قیمتگذاری میکنند.
در نهایت استراتژی پروموشن شامل تمام راههایی است که مارکت محصول یا خدمات شما را به آن سوق میدهد. برای رسیدن به موفقیت باید استراتژی تبلیغات در برگیرنده، روابط عمومی، پروموشن فروش، نحوه ارائه محصول یا خدمات باشد.
آنالیز رقبا
برای آنالیز رقبا باید اهداف آن را به خوبی بشناسیم.
- نقاط ضعف و قوت رقبا در مارک
- مشخص کردن استراتژیها
- نقاط ضعف در چرخه تولید محصول یا خدمات
اولین قدم در آنالیز رقبا، شناسایی رقابت مستقیم و غیرمستقیم در بیزنس شما است. که باید در حال حاضر و همچنین آینده را بررسی کنید.
هنگامی که رقبا را گروهبندی کردید برای شروع آنالیز باید نقاط ضعف و قوت آنها را مشخص کنید. هرکسی براساس آنالیزی که انجام میدهد بازار هدف را مشخص میکند و بیزینس پلن را براساس یافتههای رقبا برنامهریزی میکند.
مدیریت عملیات
مدیریت عملیات، طرح چگونگی عملکرد بیزینس را طراحی می کند. یعنی مسئولیتهای تیم را مشخص می کند و در هر بخش سرمایه و هزینه ها را تعیین میکند و براساس این طرح می توانید عملیات بیزنس پلن را پیش ببرید.
اجزای مالی یک بیزینس پلن فوق العاده
پس از تعریف محصول ، خدمات و آنالیز بازار و رقبا به آنالیز مالی باید بپردازید. در حقیقت ستون اصلی بیزینس پلن شما از سه بخش مالی تشکیل شده است.
- صورت جریان وجوه نقد
- ترازنامه
- گزارش صورت های مالی نشان دهنده وجوه نقد از بیزینس است.
حتما ترازنامه آخر را از بیزنس بخواهید و به صورت سه ماهه از صورت های مالی گزارش بگیرید تا بتوانید تحلیل درستی از استراتژی آینده داشته باشید.
همانطور که میدانید برای رسیدن به هدف نیاز به یک مسیر هموار است و بیزینس پلن برای شما میتواند این مسیر را واضحتر نشان دهد. هنگام نوشتن بیزینس پلن به نقاط ضعف پی میبرید و بهتر میتوانید ضعف های بیزینس خود را پوشش دهید. و برای رسیدن به موفقیت نیاز به برنامهریزی دارید تا در وقت و سرمایه گذاری شما صرفه جویی شود.
دیدگاهتان را بنویسید